این اندیشکده وابسته به نومحافظهکاران آمریکا در ابتدا به رابطه روسیه و ایران طی دو سال گذشته یعنی از زمان شروع گفتگوها در خصوص برنامه هستهای ایران اشاره میکند که در این رابطه دو کشور به سمت تعمیق روابط اقتصادی و استراتژیک خود و در راستای ادغام مجدد ایران با اقتصاد جهانی حرکت کردهاند. نویسنده سپس با اظهار نگرانی از این رابطه مینویسد: «یکی از حوزههایی که این همکاری میتواند بیشتر مورد تایید باشد، یکی از خطرناکترین حوزهها برای امنیت بینالملل است: برنامه موشکهای بالستیک ایران».
«بنیاد دفاع از دموکراسی» در مطلبی با عنوان «معامله هستهای راه را برای همکاری موشکهای بالستیک ایران و روسیه هموار میکند» نسبت به همکاری فضایی ایران و روسیه هشدار داد
«بنیاد دفاع از دموکراسی» با یادآوری توافقنامه سال گذشته بین مسکو و تهران در خصوص توسعه زیرساخت فضایی ایران، آورده: «با این حال، تهران ظاهرا علاقهمند به استفاده از این فناوری برای موشکهای بالستیک است، که به آزمایش آنها با وجود نقض ممنوعیت شورای امنیت ادامه میدهد». این یادداشت سپس میافزاید: «از طرفی، فناوری پرتاب ماهواره تفاوت چندانی با فناوری مورد استفاده برای شلیک موشکهای بالستیک ندارد. در گذشته، شوری، فرانسه، و چین همگی از برنامههای فضایی خود به منظور بهبود قابلیتهای موشکهای بالستیک استفاده کردهاند».
بنابر این یادداشت طبق مقامات اطلاعاتی آمریکا، همکاری موشکهای بالستیک روسیه و ایران در اوایل 1992 آغاز شد و نخستین ماهواره ایران در سال 2005، هم ساخته روسیه بود و هم از یک سکوی روسی پرتاب شد.
این اندیشکده نزدیک به رژیم صهیونیستی به ترس دولت جورج بوش از این پرتاب اشاره میکند که ایران به دنبال استفاده از فناوری پرتاب ماهواره روسیه است تا بتواند خط موشکهای بالستیک شهاب خود را ارتقا دهد، و بنابراین آمریکا به کرملین فشار آورد تا همکاری خود با تهران را خاتمه دهد.
«بنیاد دفاع از دموکراسی» سپس ادعا میکند: «بر اساس ارزیابیهای نظامی و اطلاعاتی، سامانههای موشکی شهاب 3 و 4 و نیز پیشرفتهترین آنها یعنی شهاب 5 با کمک و تجهیز روسیه توسعه یافتند».
اندیشکده آمریکایی: کمیته کارشناسان شورای امنیت در سال 2012 نتیجه گرفت که برنامههای موشکهای بالستیک و پرتاب به فضای ایران، دارای «مشترکات زیادی» از نظر مواد و فناوری هستند
این یادداشت در ادامه به طور تلویحی به نظامی بودن برنامه فضایی ایران از زبان مسئولان دولت، اینگونه اشاره میکند: «ایرانیها تصدیق کردهاند که برنامه فضایی آنها اولویت دفاعی دارد. همانطور که رییسجمهور حسن روحانی سال گذشته گفت، فناوری فضایی هم در خدمت اهداف «استراتژیک» و هم «مقابله با تهدید» است».
این اندیشکده آمریکایی البته اذعان میکند که کمیته کارشناسان شورای امنیت در سال 2012 نتیجه گرفت که برنامههای موشکهای بالستیک و پرتاب به فضای ایران، دارای «مشترکات زیادی» از نظر مواد و فناوری هستند؛ با توجه به همین سند در ادامه میآورد: «بنابراین، تعجبی ندارد که دیپلماتهای روسی ماه گذشته به دنبال از بین بردن خواستهها مبنی بر تحریم موشکهای بالستیک جدید علیه جمهوری اسلامی بودند».
«بنیاد دفاع از دموکراسی» در انتها، معامله هستهای را با توجه به اینکه ایران داراییهای بلوکهشده را بالغ بر 100 میلیارد دلار اعلام کرده، به نفع مسکو و تهران دانسته و بزرگترین منافع پسا توافق برای ایران را پیشرفت برنامه موشکی بالستیک با کمک ولادیمیر پوتین اعلام میکند.
این اندیشکده اذعان کرد باتوجه به «مشترکات زیاد» برنامههای فضایی و موشکی، دیپلماتهای روسی ماه گذشته به دنبال از بین بردن خواستهها مبنی بر تحریم موشکهای بالستیک جدید علیه جمهوری اسلامی بودند
«بنیاد دفاع از دموکراسی» اندیشکدهای نومحافظهکار است که در «واشنگتن دیسی» قرار دارد و پس از حوادث 11 سپتامبر و با هدف توسعه مبارزهای سلطهجویانه علیه تروریسم و کمک به دفاع از کشورهای دموکراتیک علیه تهدیدهای آشکار "رادیکالیسم اسلامی"، تاسیس شده است. این بنیاد ادعا میکند "یک بنیاد فراحزبی است که منحصرا به توسعه پلورالیسم، دفاع از ارزشهای دموکراتیک و مبارزه با ایدئولوژیهایی که دموکراسی را تهدید میکنند، میپردازد. این اندیشکده پیشتر خواهان تحریم نهادهای مختلف ایران از جمله بخش انرژی، بانک مرکزی و سوئیفت بوده است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اجتماعیفرهنگیسیاسیاقتصادینظامی
برچسبها: جمهوری اسلامی ایران ، روسیه ، موشک بالیستیک ، بوتین ، فناوری نظامی