بر خلاف ادعای واشینگتن مبنی حضور نداشتن نیروهای نظامی آمریکایی در عملیات رقه سوریه، تصاویری از حضور نیروهای ویژه این کشور در خط مقدم منتشر شد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، وزارت دفاع آمریکا ادعا کرد که نیروهای این کشور در عملیات مناطق شمال شهر رقه سوریه حضور ندارند.
پس از انتشار تصاویری از سوی خبرگزاری فرانسه درخصوص عملیات نیروهای ویژه آمریکایی نزدیک خطوط مقدم شمال رقه (پایگاه اصلی داعش در سوریه،) وزارت دفاع آمریکا تأکید کردکه این نیروها در هیچ عملیاتی مشارکت ندارند.
شبکه سی ان ان به نقل از "پیتر کوک" سخنگوی پنتاگون مدعی شد، مأموریت نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه مشخص و آشکار است و طبق دستورالعمل آنان نمیتوانند (در عملیات) فرماندهی کنند ولی می توانند از خودشان دفاع کنند و باید در موقعیتی قرار داشته باشند که مشورت و کمک مطلوب را به نیروها بدهند.
این خبرها چند روز پس از افشای سفر محرمانه فرمانده عملیات مرکزی آمریکا به پادگانی در شمال سوریه منتشر شده است. وی در آن سفر از نیروهای آمریکایی که در حال آموزش گروه های مسلح در سوریه هستند، بازدید کرد.
درحالیکه آمریکا مدعی است در حال آموزش این گروه ها برای مقابله با داعش است، کارشناسان تأکید دارند که داعش ساخته و پرداخته سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکایی و صهیونیستی است و تفکرات آن برخاسته از وهابیت است و این گروه تروریستی با اقدامات جنایتکارانه خود به دنبال تخریب چهره اسلام در دنیا است؛ "ابوبکر بغدادی" سرکرده اصلی گروه تروریستی داعش در دوران حضور اشغالگران آمریکایی در عراق، در زندان بوکا در اختیار آمریکایی ها بود. با ایجاد این گروه شمار قابل توجهی از افراطیها از کشورهای مختلف حتی آمریکا و کشورهای اروپایی، در سایه سکوت مقامات آن کشورها و با همکاری سرویسهای اطلاعاتی غربی و همپیمانان آنها در منطقه به راحتی توانستند به این گروه تروریستی ملحق شوند. اما اکنون بازگشت این تروریستها به یکی از بزرگترین مشکلات کشورهای غربی تبدیل شده است.
این درحالی است که ترکیه با انتقاد شدید از حمایت امریکا از نیروهای شبه نظامی کُرد در سوریه، واشینگتن را به دورویی متهم کرد.
بر این اساس، انتقاد آنکارا از آمریکا پس از آن مطرح شد که تصاویری از کماندوهای امریکا در سوریه نشان داد نیروهای کرد در یک حمله زمینی بزرگ مورد پشتیبانی آنها قرار دارند و علامت یگانهای کرد مدافع خلق سوریه (YPG) بر روی بازوی نیروهای آمریکایی نقش بسته بود. این مسئله خشم مقامات آنکارا را برانگیخت.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه با اشاره به تصاویری که خبرگزاری فرانسه از نظامیان امریکا منتشر کرده است، گفت: اینکه نظامیان امریکا لباس یگانهای کرد مدافع خلق سوریه را پوشیدهاند «غیرقابل قبول» است.
آنکارا یگانهای کرد مدافع خلق سوریه را همپیمان گروه پیکارجویان حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می داند و این دو گروه را تروریستی قلمداد می کند.
با این حال، واشینگتن یگانهای کرد مدافع خلق سوریه را به عنوان نیرویی مبارز و موثر علیه داعش در داخل سوریه در نظر گرفته است و از آنها حمایت می کند.
همین موضوع باعث تنشهایی میان امریکا و ترکیه -- دو متحد استراتژیک در ناتو -- طی ماه های اخیر بوده است.
چاووش اوغلو با لحنی طعنه آمیز افزود: «ما به آنها (نیروهای نظامی امریکا) توصیه می کنیم زمانی که به سایر نقاط سوریه می روند نشانهای داعش یا (جبهه) النصره و زمانی که به آفریقا می روند نشان های بوکوحرام را بپوشند.»
وزیر خارجه ترکیه گفت: «اگر آنها این (گروه های تروریستی) را همانند یگانهای کرد مدافع خلق سوریه در نظر نمی گیرند، پس این استانداردهای دوگانه و نفاق است.»
خبرگزاری فرانسه 5 اردیبهشت تصاویری از نیروهای امریکایی در شمال سوریه منتشر کرد که در حمله به داعش در استان رقه سوریه، کردها را پشتیبانی می کردند. طبق این عکسها بر روی بازوی نیروهای امریکایی علامت یگانهای کرد مدافع خلق سوریه (YPG) به رنگ سبز نصب شده بود.
کاخ سفید چندی پیش اذعان کرد که بیش از 300 نیروی ویژه را به منظور مشاوره نظامی به سوریه اعزام کرده است.
پیتر کوک سخنگوی پنتاگون نیز روز پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت: «بله نیروهای ویژه ما در گذشته لباسهایی با علامت نیروهای همتای خود (شبه نظامیان کرد) به تن کردهاند.»
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اجتماعیفرهنگیسیاسینظامیحوادث
برچسبها: بین الملل ، رقه ، نیروهای ویژه آمریکایی ، عملیات آزادسازی ، مشاور نظامی ، آمریکا ، وزارت دفاع ، گروه های معارض مسلح ، آموطش ، سوریه ، تصاویر
تاريخ : جمعه 7 خرداد 1395
| 19:4 | نویسنده : امیر کاظمی |